De kleur van het jaar 2024 is Peach Fuzz!

Kleureninstituut Pantone heeft de kleur van het jaar 2024 bekendgemaakt, Peach Fuzz!  

Pantone omschrijft de kleur als ‘een velours-achtige perzikkleur die de geest, het lichaam en het hart verrijkt’. De warme tint benadrukt ‘een behoefte voor samenzijn’ en biedt ‘een nieuwe manier voor zachtheid’. De kleur peach wordt beschouwd als een warme en uitnodigende kleur met een positieve en aangename uitstraling. Maar de kleur peach heeft nog veel meer eigenschappen;

 

  1. Zachtheid: Peach wordt vaak geassocieerd met zachtheid en subtiliteit. Het is een gedempte en verfijnde kleur die een gevoel van tederheid en comfort kan overbrengen.

  2. Vriendelijkheid: De warme tinten van peach worden soms geassocieerd met vriendelijkheid en gastvrijheid. Het is een uitnodigende kleur die een gevoel van openheid kan creëren.

  3. Romantiek: Peach heeft een romantische uitstraling en wordt vaak gebruikt in romantische settings. Het kan een zachte en liefdevolle sfeer oproepen.

  4. Optimisme: De lichte en heldere eigenschappen van peach kunnen een gevoel van optimisme en positiviteit overbrengen. Het wordt gezien als een opbeurende kleur.

  5. Warmte: Peach heeft een warme ondertoon en kan een gevoel van warmte en gezelligheid uitstralen. Het is een uitnodigende kleur in verschillende contexten.

  6. Jeugdigheid: Peach wordt soms geassocieerd met jeugdigheid en frisheid. Het is een populaire keuze voor kinderkamers en jeugdige ontwerpen.

  7. Vreugde: De vrolijke en zachte uitstraling van peach kan een gevoel van vreugde en blijdschap overbrengen. Het is een positieve en aangename kleur.

  8. Rust: Peach wordt vaak gebruikt in rustgevende en kalmerende omgevingen. Het kan een gevoel van ontspanning en sereniteit bevorderen.

 

Het is dus niet voor niks dat de kleur peach is uitgekozen tot de kleur van het jaar 2024!

Ik vind het echt een prachtige kleur, jullie ook?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.